Jedro otroške sobice je otroška posteljica

V otroški sobici najdemo več kosov pohištva, vendar se sobica ne bi imenovala otroška, če se ne bi v njej nahajala lična otroška posteljica. Dojenčki za svoj razvoj in napredek potrebujejo veliko kvalitetnega spanca, ki ga dobijo v otroški posteljici, maminem naročju, vozičku ali celo avtosedežu. Zagotovo je otroku najprijetneje na maminih prsih, kjer ga pomirja mamin utrip srca, ki so ga bili tako navajeni 9 mesecev v njenem trebuščku, največ prostora in najbolj zračna pa je zagotovo otroška posteljica.

Otroška posteljica je najpogosteje bela ali v kakšni naravni barvi lesa, možno pa jo je najti tudi v različnih pastelnih odtenkih drugih barv. Posteljnina za otroško posteljico je prav tako bolj umirjenih tonov in pripomore k umirjanju otroka, da lažje zaspi. Razigrani barvni odtenki vplivajo poživljajoče, zato je dobro, da vsaj v prvih mesecih življenja, ko otroci tudi čez dan veliko prespijo, da so barve v sobici umirjene.

Sobica brez posteljice je le igralnica ali garderoba, zato lahko z gotovostjo rečemo, da je prav otroška posteljica tista, ki določi namen in ime sobe. Brez jedra otroška sobica izgubi svoje ime in postane prostor namenjen igri ali skladiščenju oblek.

V spletni trgovini Mali vragci so vam na voljo posteljice v dveh klasičnih dimenzijah: 120x60 in 140x70 cm. Tudi vzmetnice lahko pri njih kupite v teh dveh velikostih. V kolikor imate v sobici dovolj prostora in želite posteljico uporabljati dlje časa, je najbolje, da se odločite za večji model, sicer izberite manjšega. Določene posteljice so tudi takšne, da se lahko zlahka prelevijo v postelje brez ograjice in so tako lahko uporabne, dokler otrok ne doseže mejne višine in mu posteljica postane prekratka.

Ker je ponudba posteljic pri malih vragcih res enkratna, boste našli pri njih tudi posteljico z vgrajenimi predalniki ob strani, na katerih je na vrhu prostor tudi za previjalno podlago – tako imate v enem kosu pohištva kar dva ključna kosa otroške opreme. Ne spreglejte izjemne ponudbe, naj bo otroška posteljica za vašega malčka res nekaj posebnega!